Det finnes flere metoder for å loggføre og dokumentere resultatene fra testingen. Dette kan gjøres manuelt, med strømtenger og spenningstestere, eller fartøyets egne instrumenter. Manuell overvåking av fartøyets instrumenter krever mer fra de som utfører testingen, samt at man må være til stede ved måleinstrumentene hele tiden.
Alternativt kan man bruke en nettanalysator. Disse finnes for fastmontering, da kan de f.eks. monteres på selve riggen ferdig installert med strømtrafoer og måle-prober.
Så har man de som er beregnet som et håndholdt instrument, disse må da monteres opp ved hver test, men kan da igjen brukes til andre formål i bedriften. Disse instrumentene er ganske kostbare.
Fordelen med en nettanalysator er at man har en del muligheter. Man kan måle alt fra:
· Strøm
· Spenning
· Frekvens
· Effektfaktor
· Energi
· Aktiv effekt
· Reaktiv effekt
Alle resultater loggføres elektronisk, og her kan man på forhånd lage maler og programmere hvilke resultater som er relevante.
Det vi er ute etter ved testing er å finne ut om generatoren leverer det den skal i henhold til merkeskiltet. Dette skjer trinnvis fra tomgang og opp til 100% belastet generator.
Eventuelle avvik som dukker opp før vi når 100% skal også registreres.
Det som kan være et «problem» er å få systemene til generatorene til å snakke sammen med vår rigg. Dette må nok løses med manuell styring av generator og ved at vi har en mann i maskinrommet som følger med maskineriet under testing.
se også måleresultatene fra våre eksperimenter.